Google

Friday, September 02, 2005

Sollicitatie perikelen

Eind juli hebben we besloten twee vacatures te plaatsen, de ene voor kwaliteitsmanager, omdat degene die we hadden is ontslagen wegens slecht functioneren en de andere voor commercieel engineer, omdat ik ondersteuning nodig heb. Ook moet deze commercieel engineer dusdanig worden ingewerkt, dat hij op den duur mijn baan kan overnemen.

Na voorselectie door onze general manager, bleven voor beide functies nog maar een kandidaat over. De kandidate voor commercieel engineer viel tijdens de tweede ronde, waar ik ook bij aanwezig was, door de mand omdat ze in tegenstelling tot wat ze op haar CV beweerde, geen enkele vreemde taal beheerste.

Het volgende gesprek was met de kandidaat voor kwaliteitsmanager. Hier zijn we op zoek naar een krachtige manager die ook een beetje tegengas moet kunnen geven aan onze zeer krachtige supply chain manager. Gedurende het gesprek werd al heel snel duidelijk dat het een poldermodel mannetje was dat niet in staat was om beslissingen te nemen. Daarentegen was zijn technisch inhoudelijke kennis wel echt op niveau. Dus nadat we hem hadden verteld dat hij niet voldeed, kwamen we tot de geniale idee, dat hij wellicht wel geschikt zou zijn voor de functie van commercieel engineer.

Nadat we hem dit hadden verteld werd er enthousiast door hem gereageerd en we besloten hem uit te nodigen voor een nieuw gesprek, waarin we hem duidelijk zouden maken wat deze functie precies in zou houden. Dit was afgelopen dinsdag. Gisteren hebben we van hem te horen gekregen dat hij toch niet geïnteresseerd was in deze functie en wel om de volgende redenen:
-Hij houdt niet van reizen!
-Hij wil vaste werktijden en is niet bereid indien nodig wat langer door te werken!
-Hij wil buiten werktijd niet gestoord worden en is dus niet bereid zijn mobiel mee naar huis te nemen.

Nadat we dit te horen hebben gekregen vroegen we hem hoe hij met deze instelling dan in godsnaam dacht dat een functie als kwaliteitsmanager bij hem zou passen. Zijn antwoord hierop was als manager heb ik toch ondergeschikten voor deze taken. Daar hoeven ze mij toch niet mee lastig te vallen.

Nou Janos, succes bij je verdere sollicitaties!!

1 comment:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.