Google

Monday, September 05, 2005

Hévíz weekend (part 2)



Nadat de loco burgemeester was vertrokken, nemen we een licht lunch alvorens we naar Hévíz rijden. Hier is het zaak de auto zo dicht mogelijk bij de wijnberg te parkeren, zodat we rechtstreeks vanuit de auto op een van de vele banken aan de Duitse biertafels kunnen bemachtigen. We hebben hier een prachtig uitzicht op de straat waar straks de stoet langs zal komen en om te vieren dat we deze plek hebben bemachtigd besluiten we een wijntje te nuttigen.

Wat ons opvalt in deze stad is dat deze hoofdzakelijk wordt bewoond door bejaarde Duitsers die in de buurt van het beroemde thermaalbad hun gezondheid nog een beetje op peil proberen te houden.

De lengte van de stoet is indrukwekkend klein, het zijn in totaal 5 paarden met wagens, maar regelmatig stappen de inzittenden van de koetsen uit om een presentatie volksdansen te geven. Dit ziet er dan ook leuk uit. Na de stoet komen we erachter dat we voor de straatvoorstellingen een prachtige plaats hadden, maar dat we voor de verdere optredens ergens anders zouden moeten zijn. Hier lopen we naartoe en we zien dat we tussen deze mensenmassa geen plekje kunnen bemachtigen. Dan worden we opgemerkt door een van de buurtbewoners van Kati en Ferri die ons een plekje wijzen, waar je met een schuin oog nog iets kan zien en waar zich verder niemand bevindt.




Vanuit hier slaan we de volksdansen gade. Na de volksdansen is het de beurt aan een zigeunerband die geweldig aanstekelijke muziek ter ore brengen. Vergezeld met de nodige wijntjes is het hier goed toeven. Als deze band klaar is besluiten we een hapje te eten om vervolgens richting het podium te gaan, waar volop gedanst wordt op Hongaarse jaren zeventig muziek. We besluiten ons ook op de dansvloer te gaan begeven, waardoor de gemiddelde leeftijd van de dansende mensen omlaag vliegt.




Hier zien we een aantal voorbeelden van mensen die onze lachspieren toch wel enigszins trainen. Zo was er een koppel samen aan het dansen, waarvan de vrouw een klein keffertje onder haar arm had tijdens het dansen en dit keffertje aan manlief overhandigde toen haar dit te zwaar werd. Ons inziens moet dit hondje tijdens dit gebeuren wel zeeziek zijn geworden.

No comments: