Google

Wednesday, August 23, 2006

Claustrofobische ondergrondse boottochten

Gedurende onze "tour de Balaton" zijn we ook gestopt in het idyllische Tapolca. Hier hebben ze midden in het hartje centrum, vlakbij het politiebureau een gebouw staan, waaronder zich grotten bevinden met een waterstelsel erin. Deze kan je bezoeken en dan kan je middels een roeibootje door deze grotten roeien.

Toen we aan de aanlegsteiger arriveerden werd ons gevraagd wie van ons drieen de schipper zou zijn en unaniem werd Peter door Kiki en mij aangewezen. Op sommige plekken waren de gangen smal en of laag, waardoor we ons in verscheidene posities moesten wurmen om doorgang door de grotten te verkijgen. De grotten waren behoorlijk leuk en ook kon je er de romantiek wel van inzien om in een roeibootje je weg door deze natuurlijk vormgegeven creaties te banen.

Op een gegeven moment wisten we onze voorligger in te halen, daar deze vast zat in een erg nauwe bocht. Door het formaat van de vrouw, had de boot behoorlijk meer diepgang dan de onze en hun schipper was waarschijnlijk minder ervaren als de onze. Hoe het ook zij, de paniek begon toe te slaan, met mijn lichtelijke kennis van de hongaarse taal, waren de hysterische woorden weer een leuke toevoeging. Toen de blokkade eindelijk opgeheven was, wist Peter zich er in een fractie door deze "moeilijke passage" heen te werken.

No comments: