Google

Tuesday, August 23, 2005

Flashback 10SC weekend (2/3)

De volgende ochtend gaat om negen uur de telefoon. Zwaar slaapdronken staat ik op om de telefoon te beantwoorden. Het is Wookerd, die vanwege de strakke planning met zijn promotie had besloten een dag later te arriveren. De vraag blijft waarom hij mij belt terwijl hij toch ook het telefoonnummer van Coons en Sparkie heeft. Ook Opa, de bedgenoot van Mories is hier niet echt blij mee. Eenmaal wakker wil het slapen niet meer lukken. En Opa en Mories merken beiden dat er gisteren misschien ook wel een aantal pilsjes minder in hadden gemogen. Even later is er paniek in de tent. Coons die inmiddels ook wakker is wil koffie zetten om de half slapenden wakker te maken. Maar tot zijn grote schrik komt er geen water uit de kraan. Besloten wordt om de organisator, tevens de man met de grootste beheersing van de franse taal wakker te maken om hem met de huisbeheerder te laten bellen. Deze komt direct en aangezien hij pas sinds aanvang van dit jaar de beheerder is, weet hij niet wat er aan de hand is. De leidingen zijn in ieder geval niet bevroren, er wordt besloten de eigenaar te bellen. Deze weet de oorzaak van het probleem te melden: Omdat het huisje hoger ligt dan de rest van het dorp, heeft de waterleiding hier wat minder waterdruk. Hierdoor is het zo dat zodra meerdere huishoudens in het dorp water gebruiken, dit automatisch inhoudt dat er geen water het huisje bereikt. Moeizaam druppelen we vervolgens de koffiepot vol en we besluiten met douchen te wachten tot een tijdstip dat waarschijnlijk niemand anders in het dorp water gebruikt.

Ondertussen spelen we een spelletje, dat Coons ook weer niet wint, Sjeke is de overwinnaar en we genieten van de Coons super de luxe omelet. Hierna besluit een select gezelschap toch te gaan douchen. En aansluitend gaan we naar een plekje uit het grote wandelboek van Coons om hier een wandeling te gaan houden. Ik krijg het boekje in mijn handen gedrukt en mag aan de hand van de summiere beschrijving de route bepalen. Dit lukt een tijdje, maar op een gegeven moment komen we er achter dat er toch iets mis gaat. Vanaf dat moment lopen we blindelings achter Coons aan, die de meest wazige paadjes in gaat lopen. Wonder boven wonder komen we uiteindelijk na een lange tocht door een indrukwekkend en mooi woud toch weer bij de auto uit. Na het wandelen rijden we terug naar het dorp voor boodschappen. Op het plein van de GB ligt toevallig ook nog een café en we besluiten eerst wat te drinken alvorens de boodschappen te doen. Aan de bestelling valt te zien dat er een aantal mensen zijn die nog last hebben van de day before, 3 warme chocolademelk!! Het is trouwens een enigszins aparte bar, maar natuurlijk veel minder apart dan de kroeg van vorig jaar. De kroeg is massaal fan van standard luik en wordt bevolkt door mannen met een cowboy hoed, die ook gefascineerd zijn door het Amerikaanse zuiden uit de burgeroorlog. Enigszins lachwekkend, maar verder niet enerverend. Vidallie en Opa besluiten op de videoarcade een spelletje stripmemorie tegen elkaar te gaan spelen. Met ondersteuning van Coons en ik bezetten ze na een spelletje de eerste en tweede plaats in de all time ranking. Yeah!!

Hierna gaan we boodschappen doen en de hoofddoelen zijn nieuwe kaasjes, extra wijn en nieuw bier.

Terwijl Vidallie en Wookie in het huisje pannenkoeken bakken doet de rest een spelletje beursplein, waarbij Opa en dus weer niet Coons de winnaar wordt. De pannenkoeken gaan er in als koek en eindelijk begint iedereen weer een beetje man te worden. De flessen wijn blijken uitstekend te combineren met pannenkoeken. Na het eten spelen we nog twee verschillende versies Risk, waarbij weer Coons niet wint. Vidallie, Sparkie en Coons besluiten te gaan slapen de rest gaat verder met een potje rikken. Als Vidallie om half zes komt klagen over het lawaai, besluiten we net om te stoppen en te gaan slapen.

No comments: