Google

Thursday, October 13, 2005

Groetjes

Tijdens de “lessen” met Szilvy, probeer ik naast een beetje gezellig engels praten, haar ook thuis te brengen in het Nederlands. Zo behandelen we tijdens elke ontmoeting een nieuw Nederlands woord. En we beginnen natuurlijk niet al te moeilijk. Zo zijn de woorden: tot ziens, spannend, mooi en welterusten zonder al te veel problemen door haar in haar vocabulair opgenomen. Maar laatst was het nieuwe woord het woord groetjes.

Dit koste haar enorm veel problemen om uit te spreken. Er kwam iets uit wat nog het meeste op Gjujtjes leek. Het was dus zaak om haar te leren om de combinatie gr uit te spreken. Na lang proberen kwamen we erachter dat dit nog het best te benaderen was door een leeuw na te doen. En dit had effect. Alleen toen ze het woord groetjes uitsprak, leek het alsof ze je een doodwens toewenste, omdat ze zich nogal focuste op de grrr van de leeuw. Waardoor ze een boosaardige expressie op haar gezicht tevoorschijn toverde. Vervolgens hebben we er een tijdje over gedaan om haar zover te krijgen om met een vriendelijk gezicht en de grom van de leeuw in haar uitspraak verweven het woordje groetjes te laten zeggen. En het resultaat is geweldig, de expressie op haar gezicht wanneer ze dit woordje uitspreek is compleet ontwapenend.

6 comments:

Anonymous said...

Wa's dit voor lul, Mories?

Anonymous said...

Beste doktor Guckenheimer

Ik weet niet wat voor zielig persoon je bent... Beetje lullige comments achter laten op andere sites.

Je HOEFT ze niet te lezen nl... Waarschijnlijk zijn die andere sites namelijk bedoelt voor mensen die het WEL leuk vinden om dat soort dingen te lezen.

Bemoei je gewoon lekker met je eigen site, dat doen anderen ook.

Een mede-blogger

Anonymous said...

Hmmm... Even de blog van doktor loserheimer doorgespit. Echt frequente updates zijn er niet te vinden, en de comments die op zijn blog staan varieren van "ik ben zo zielig omdat ik naar school moet" tot "we moeten onze nicknames gebruiken want anders komen ze erachter". Tja.

Hobby's: barbecueën. Tja.

Trek je niks van doktor rukheimer aan, ga lekker door met je blog, want wij vinden het wel leuk! En holtor guckenheimer: fuck off.

On topic: Eindelijk foto's! Wie is wie?

Anonymous said...

/ignore mode on

10SC-Star said...

Hallo Roy,

Goede reactie trouwens.

Ter verduidelijking de linker is haar die ik morgen weer ga zien. In ieder geval een niet al te lelijke meid, met een eigen wijnlandgaard, biedt toch wel perspectieven of niet?

Anonymous said...

Lik mijn balzoek hongaarse hoer