Google

Thursday, December 01, 2005

De Berlijnse muur

Tijdens het bezoek aan Berlijn staat de muur natuurlijk centraal en de eerste volle dag dat we in Berlijn waren besloten we met de rondvaartbus naar het beroemde "Checkpoint Charlie" af te reizen. Hier was in een huis een museum gevestigd, waarin de muur centraal stond.

Eenmaal binnen zagen we een hoop informatie over ontsnappingspogingen en gebeurtenissen die plaatsvonden rond die tijd in Berlijn. Maar na een minuutje of vijf begonnen we ons af te vragen wanneer die muur er nou eigenlijk gebouwd was. Het viel op dat het het uit alle gegevens niet viel op te maken wanneer het was en er was toch wel een zoektocht voor nodig om de uiteindelijk in triomfkreten uit te barsten omdat de info voorhanden was.

Was verder opviel was de samenstelling van de bezoekers. In tegenstelling tot vele musea, waar de grijze huismussen de overhand hebben, waren het hier vooral jonge en trendy mensen die hier rondliepen. Dit maakte het museumbezoek ook weer een stuk interessanter, want naast de info aan de muren en in de etalages, konden je visueel ingestelde organen ook genieten van het vrouwelijk schoon dat hier rondliep.

2 comments:

Kiki said...

Ai Mories toch... je hebt echt een vrouw nodig... ;)

Anonymous said...

Of twee...of drie :)