Google

Friday, December 09, 2005

Amalia

Dit is de naam van onze nieuwe process engineer. Samen met de drie nieuwe engineers die we deze week hebben aangenomen is mijn afdeling in twee weken tijd vervijfvoudigd. Amalia komt vers van de TU en is direct zonder werkervaring de meest ervaren plastic engineer in de fabriek. (In het land van blinden is een oog koning!). We hebben besloten haar een mega snelle opleiding te geven, zodat ze zo snel mogelijk echt nuttig werk kan verrichten. In dit proces ben ik haar coach.

Aanstaande dinsdag hebben we een technisch gesprek bij een van onze grootste klanten in Mechelen. Hier wordt ze direct aan de klant voorgesteld als specialist. Het plan was om haar vervolgens een week naar Sittard door te sturen voor een on the job opleiding met de Nederlandse plastic engineers. Op haar tweede dag op het werk stelde ik dit dus ook voor met de mededeling neem morgen je paspoort mee, want volgende week heb je je eerste zakenreis, een ruime week naar België en Nederland. Haar antwoord hierop was, terwijl haar ogen tinkelden van enthousiasme: Hmm, ik heb geen paspoort.

In tegenstelling tot Nederland, kan je hier de trage bureaucratie omzeilen door met wat biljetjes te wapperen, waardoor dit nog tijdig geregeld kon worden zonder allerlei slagen om de arm. Dinsdag haal ik haar om vijf uur s’ochtends op om het vliegtuig te nemen en als ze dan een weekje later in Nederland terugkeert, heeft ze gelijk haar vuurdoop gehad en weten we direct uit welk hout ze gesneden is.

Ze gaf wel al de reactie alsof ze in een gigantische stroomversnelling was terechtgekomen, maar ze zei deze aanpak wel prettig te vinden.

No comments: