Google

Sunday, March 12, 2006

Singapore

Vanwege een design workshop met de Eindhovense lampenfabrikant in Singapore, moest ik de dag nadat ik mijn Benelux, Frankrijk en Duitsland tripje had gehad, me klaarmaken om via Schiphol naar Singapore te vliegen.

Mijn taxichauffeur naar het vliegveld in Hongarije had een druk programma en bracht me daardoor iets te vroeg. Hierdoor had ik de gelegenheid om mijn werk voor maandag al vast af te maken en door te mailen. Hierna besloot ik mijn tijd door te brengen, met ontspanning, goed voedsel en drank. Ik had een coupon voor het casino in het vliegveld gekregen en na anderhalf uur was ik vijfduizend HUF kwijt, maar had wel "lol" gehad en een paar "gratis" Whisky's gekregen.

Op Schiphol kwam ik mijn Tsjechische collega tegen, maar doordat we respectievelijk in Praag en Budapest al voor de vlucht waren ingecheckt, zaten we gescheiden in het vliegtuig. Voor me in het vliegtuig zat een irritantie fransman, die continu nogal opzichtig de niet al te knappe stewardess probeerde te versieren. De vlucht had een uur vertraging, maar de service was uitstekend. Eerst een lekkere gin-tonic met wat nootjes, een kipschotel met witte wijn en een koffie met cognac. Dit was voldoende voor een nachtrust van ongeveer zes uur.

Na de nachtrust, nog vier uur vliegen, voldoende tijd om mijn Patterson boek in een keer weg te hakken. Op Singapore de taxi naar het uitstekende hotel genomen, waarbij ik behoorlijk onder de indruk van de netheid en efficienty van deze stad was. De Eindhovense fabrikant had een behoorlijk hotel geregeld, waar het mogelijk is om vanuit het bad, door een raam de slaapkamer in te kijken en zo TV te kijken.

Na een tochtje voor voedsel en drank wacht ik nu op Gerrie om te kijken of hij tijdig arriveerd om nog samen een pilsje te nuttigen.

No comments: