Google

Monday, June 04, 2007

Mama bezoek voorbereidingen

Komede donderdag komt moeders weer op bezoek en door de vele reizen de laatste tijd, de regenstormen en de overvloed aan zonneschijn. Was mijn tuin een groot oerwoud geworden.

Ook het huis kon wel een stofbeurt gebruiken. Het resultaat hiervan was dat het gehele weekend in het teken stond van poetsen, schoonmaken en tuinieren.

Het begon met het moment dat we op vrijdagnacht ons naar bed wilden begeven. We hoorden een hele hoop subtiele tikjes uit de buurt van de slaapkamerlamp komen. Toen we het bed bekeken dat hieronder stond, zagen we enkele insecten, vliegende mieren rondkruipen. Deze kwamen op de lamp af en door de warmte vielen ze naar beneden, waar ze een beetje verdoofd rondkropen. Nadat we dit ontdekten, ging ik op zoek naar de bron van dit kwaad en ik zag vlak bij de muur dat een aantal mieren zich door de vloer heen hadden gevreten en dat het een krioelende kakafonie van kleine insecten was. Gabi was niet erg gelukkig met deze beestenboel in de slaapkamer en dreigde in het gastenverblijf te gaan slapen als de situatie niet werd opgelost. Na een massamoord gepleegd te hebben, stond ik dus om drie uur s'nachts het woonverblijf van een insectenkolonie dicht te kitten. Om bezig te blijven was zij de slaapkamer aan het stoffen en vegen. Daarmee was een kwart van het huis al in orde.

Door de regen hebben we de zaterdag hoofdzakelijk binnen doorgebracht, waar nu alles glimt en schijnt en de zondag werd gebruikt om ons in de tuin te amuseren.

Mams zal trots zijn.

No comments: