Google

Tuesday, January 31, 2006

Kiev

Gisteren vertrok een van onze engineers voor de eerste keer naar China, ter ondersteuning van het grote project dat we voor de lampenfabriek uit Eindhoven uitvoeren.

Hij was behoorlijk nerveus en we hebben alles enkele malen doorgenomen. Ook had ik hem een vrachtlading aan visitekaartjes meegegeven, zodat hij door de lokale taxi's naar verscheidene plekken van vertier gebracht kon worden.

Echter gisterenavond ontving ik van István een telefoontje met de mededeling dat hij op het vliegveld in Kiev stond, vanwege een noodlanding. Tijdens de vlucht hadden alle passagiers te horen gekregen dat ze zich naar de voorzijde van het vliegtuig dienden te begeven omdat dit de noodlanding zou vergemakkelijken. Hierdoor ontstond natuurlijk een behoorlijke portie paniek.
Na een beetje onstuimige landing, kwamen ze aan op Kiev, waar ze te horen kregen dat er nog niets te melden was.

Rond een uur of elf belde hij me op met de mededeling dat hij de nacht in Kiev in een shabby hotel ging doorbrengen en vanochtend kwam de update dat ze met hetzelfde vliegtuig naar Budapest zouden terugvliegen. Het bleek dat er een motor was uitgevallen.

Het enthousiasme over zijn reis naar China is nu in ieder geval lichtelijk getemperd.

Update:
Na een dagje in Kiev, is hij teruggevlogen naar Budapest. Hier hebben we een nieuwe optie voor hem weten te regelen. Hij vliegt over een uurtje door naar Wenen (is behoorlijk de foute kant op maar ja) en vervolgens vliegt hij vanacht van Wenen naar Peking om vervolgens naar Shanghai door te vliegen. Ben benieuwd hoe fit hij is als hij aankomt. In ieder geval is zijn eerste transcontinentale reis er een om nooit meer te vergeten.

2 comments:

Anonymous said...

Hmmm... Mories, bezuinigen hoort erbij, maar je hoeft het niet te overdrijven. Volgende keer gewoon een normale luchtvaartmaatschappij kiezen, ook al is dat ietsje duurder.

En trouwens: daar zou ik graag foto's van gezien hebben! Allemaal paniekerende mensen op elkaar gepropt aan de voorkant van het vliegtuig...

10SC-Star said...

Uit zijn reactie begreep ik in ieder geval dat Chinezen niet de meest stress bestendige mensen zijn. Zijn trommelvliezen werden behoorlijk op de proef gesteld.