Google

Thursday, January 26, 2006

The Flying Cat

Omdat we gisteren tot heel laat bezoek hadden van mensen van de lampenfabriek uit Eindhoven, waren alle winkels in Sárbogárd gesloten toen ik het werk verliet.

Ik had honger en wilde ook voor ontbijt zorgen voor de volgende morgen en daardoor besloot ik om even een ritje naar Székesfehérvár te ondernemen, omdat daar de Auchan ligt die tot 22.00 open is en iets verder een Tesco, die 24 uur / dag open is. De rit naar de Auchan wist ik direct te combineren met een bezoek aan de Irish pub, "the flying cat", voor een goede maaltijd. Het nadeel van dit soort bezoekjes aan een gezellige tent is dat je direct wordt geconfronteerd met de triestheid van de horeca aangelegenheden in Sárbogárd.

In "the flying cat", kom je binnen in een bruisende kroeg, vol met mensen die allemaal gezellig zitten te praten. Hier wordt je geholpen door kundig personeel, dat engels spreekt en die je ook nog eens tips geven over de kaart en over het bier. Vervolgens krijg je een lekker glas bier en een heerlijke maaltijd geserveerd. Hiertegenover staat "restaurant Fanni" in Sárbogárd, waar je binnenkomt in een smal halletje langs de verlaten keuken, om in een compleet lege eetzaal te arriveren, vanwaar je door een sjabbie gordijn zicht heb op het café, waar zich een paar notoire alcoholisten bevinden. Vervolgens komt de afgeleefde serveerster naar je toe om je te vragen wat je wil eten en drinken. Hier is het zaak om in het Hongaars te antwoorden om zeker te weten dat je krijgt wat je wil. Als het eten dan geserveerd wordt, krijg je een maaltijd zoals die vroeger ook door oma werd klaargemaakt.

Wederom geconfronteerd met dit grote contrast is het maar goed dat zaterdag de huizenjacht wederom wordt voortgezet.

No comments: