Google

Monday, May 21, 2007

Taalarmoede

Nou had ik ooit al eens ergens gelezen dat Engels een van de armere talen in de wereld is, tenminste als je het aantal woorden in hun vocabulair telt. Ik begin dit nu ook aan den lijve te ondervinden.

Nederlands is qua woordenschat een redelijk rijke taal en Hongaars ligt wat dat betreft een stukje hoger. Het scheldwoorden vocabulair is hiervan ook al een leuke indicatie. Waar de engelsen niet verder komen dan fuck ,shit en motherfucker, hebben we in Nederland de mogelijkheid om elk geslachtsdeel of elke ziekte of watever samentrekkingen we kunnen verzinnen als scheldwoord te gebruiken. In het Hongaars zijn ze hierin echter kampioenen.

Als je dan net een vriendin hebt, waarmee je in het engels moet communiceren, dan merk je hier in de alledaagse gesprekken niet al te veel van. De engelse taal is voldoende uitgerust om boeiende alledaagse gesprekken te voeren. Echter als je een bepaald onderwerp een beetje verder wil uitdiepen, dan kom je toch een beetje in een visuele cirkel van woorden terecht. Waarmee je al snel in herhaling valt.

Dit is met name het geval als je je wederzijdse gevoelens met elkaar bespreekt of gedurende de nachtelijke communicatie, alhoewel lichaamstaal hier een behoorlijke vervanger kan zijn.

Het wordt tijd dat Gabriela eens Nederlands gaat leren.

3 comments:

Anonymous said...

Heb je scheldwoorden nodig om "wederzijdse gevoelens" te bespreken????

10SC-Star said...

Ik denk dat hier iemand aan zijn leesvaardigheden moet gaan werken, meneer anonymous

Anonymous said...

Altijd al geweten dat Deuss van de kinky seks was :)
Gooi er anders gewoon wat Duitse scheldwoorden tegenaan. Keus genoeg en de kans is groot dat ze je wel begrijpt!