Google

Wednesday, September 13, 2006

Zaterdag de avond

Na het feest met de Noren, was het tijd om even verder te gaan met de touristische / culinaire tour.
Na een poging van Roy om een bronzen beeld oraal te bevredigen, liepen richting het plein van de Basilique, waar ik een leuke cocktailbar wist te vinden, uit eerdere bezoeken aan Budapest. Hier genoten we ieder van onze eigen cocktail, terwijl we de zon prachtig zagen spelen met de Basilique .
De kater begon inmiddels te verdwijnen en de tocht ging verder. Tegenover de "Moulin Rouge" wisten we een terassje te vinden waar we een lekker Belgisch biertje wisten te scoren. Nadat we dit genot naar binnen hadden gewerkt, begon de inwendige mens te klagen. Het buikje begon te rammelen en dit betekende dat het tijd was om ons te begeven naar het straatje dat compleet voorzien is van de meest briljante eetgelegenheden. Hier bestelden we een uitstekend maal, voorzien van een heerlijke fles wijn. Door onze interesse in de wijn werden we de beste vrienden van de plaatselijke sommelier.

Na het eten hadden we nog trek om het nachtleven van Budapest te verkennen en we vroegen de sommelier, waar we naartoe moesten. Toen we arriveerden bij de bar die hij ons had aangeraden, kwamen we uit bij een striptent en dit was niet helemaal de bedoeling. Als alternatief zochten we dus maar naar de Irish Pub, waarover een van mijn klanten me ooit verteld had. Toen we deze na lang zoeken niet konden vinden, dronken we nog een pilsje in een soort pizzeria, waarna we de taxi naar het hotel namen, om een keer relatief op tijd te gaan slapen.

3 comments:

Kiki said...

was het bevredigen van het bronzen beeld voor of na de cocktails???

10SC-Star said...

Nee daar had onze Roy geen cocktails voor nodig hoor!

Anonymous said...

Ik moet zeggen dat toen ik het beeld de dag erna nog eens goed bekeek, het er sterk op leek dat de grijns ervan een stuk groter was geworden.