Google

Monday, April 02, 2007

Gasthuis klussen

Het gasthuis nadert de voltooiing en om dat te vieren hebben we de zaterdag doorgebracht in de Ikea om een keuken en een slaapkamer en een badkamer te kopen. Eerst waren we naar Budapest afgereisd om lid te worden van de Nespresso club en om een lekkere lunch naar binnen te werken.

Om twee uur s'middags arriveerden we bij de Ikea, alwaar we eerst een algehele verkenningstocht ondernamen om de keuken en de slaapkamer uit te zoeken en om tot de conclusie te komen dat we voor de badkamer en de gordijnen op de verkeerde plek zaten. Na de scanronde gingen we de keuken kopen, wat altijd dolle pret is. Eerst met een oudere dame, die twee woorden engels sprak en continu aan de telefoon hing en later met een meer prettig uitziende jongere dame, die nog een beetje gevoel voor humor had en die uitstekend duits sprak. We werden het snel eens en al snel ontstond er een gat van ruim 300.000 huf in mijn bankrekening. De slaapkamer werd gesponsord door de toekomstige hoofdgebruiker van dit vertrek.

De volgende fase was het verzamelen van alle componenten uit het magazijn. Er waren echter geen karretjes voorhanden. Terwijl mams op de karretjes wachten gingen Peter en ik al de hand te dragen komponenten verzamelen. Toen alles bij mekaar gevonden was, gingen we betalen, waar we een hoop creatieve creditcard / betaalkaart ideëen moesten verzinnen om überhaupt te kunnen betalen. Daarna wachten op de grote componenten en het inladen van beide auto's.

Terwijl Szilvy met haar vriend de aannemer s'avond's langskwam, waren we al druk bezig de slaapkamer in mekaar te zetten. Nu de gordijnen bijna klaar zijn, de WC operationeel is en de bedden staan zal vanavond de transfer van de gasten van het hoofdhuis naar het gasthuis plaatsvinden. Zodra de vloer in de woonkamer ligt, zal ook de keuken geplaatst worden en is de voltooing klaar.

Foto's volgen spoedig.

No comments: