Google

Thursday, November 23, 2006

Verkiezingen

Het is een trieste dag voor Nederland. Gisteren en vandaag hadden we een audit van onze lampenfabriek en de hoofdauditor was een Nederlander, die me gisteren al melde dat hij in het vooruitzicht van de verkiezingen al rond aan het kijken was voor een huis in België.

Hoe is het in godsnaam mogelijk dat de vertegenwoordiger van een Maoïstisch clubje zoveel stemmen krijgt in een land dat in de praktijk al het dichst tegen een socialistische heilstaat aan ligt. Ik heb in redelijk veel landen rondgezworven en er zijn weinig landen, waar de verschillen tussen arm en rijk zo klein zijn. Weinig landen waar het zo weinig loont om hard te werken of om überhaupt te gaan werken.

De reactie van onze nationale windvaan was ook weer erg voorspelbaar en kleuterig. Nee wij hebben niet verloren (10 zetels!) het zijn de kiezers die hebben aangetoond dat ze het niet eens zijn met de zittende regering en dat ze een duidelijk signaal hebben gegeven dat de zittende regering wegmoet (9 zetels!). Dus als een verlies van 9 zetels over twee partijen dit betekent, wat betekent dan een verlies van 10 zetels voor de PvdA. Niet over gesproken en duidelijk doodgezwegen.

Ook zielig was het gebrek aan felicitaties aan de tweede grote winnaar van de avond, onze held met het geblondeerde Mozart kapsel. De enige die hier niet protserig en arrogant mee omging, was de man met het meeste fatsoen in de vaderlandse politiek, mr Rouvoet. Na het einddebat, was het duidelijk dat hij nog even persoonlijk met Geert een normaal onderonsje had.

Ik ben benieuwd wat het gaat worden en de realiteitszin is waarschijnlijk hier ver te zoeken, maar mijn voorkeurscoalitie met de beperkte middelen die er zijn, zou dan toch zijn: CDA-VVD-PvdV-CU. Alle anderen zullen alleen maar zorgen voor een zware slag voor Nederland.

4 comments:

Anonymous said...

Ik moet zeggen dat toen ik vriend Wouter voor de zoveelste keer zijn liturgie over het ‘koude en kille Nederland’ op hoorde dreunen en hij zonder enige vorm van realiteitszin de verkiezingsuitslag links gekleurd ging interpreteren en hij daarbovenop ook nog eens iedere winnaar bij naam feliciteerde met uitzondering van onze geblondeerde god uit Limburg, mijn zorgvuldig bereidde en bijzonder smakelijke avondeten bijna via de verkeerde uitgang naar buiten dreigde te komen. In een raket en naar de maan schieten, zeg ik!!

Anonymous said...

Helaba! Wie gaat er naar Belgie verhuizen?
Daarblijven eh?!

Anonymous said...

Maurice geweldig stuk! Heb helaas niet het hele slotdebat gezien maar heb met steigende verbazing en afgrijzen zitten kijken. Gerard zat op dat moment in Malta en ik adviseerde hem ook al daar te blijven. Met zijn allen emigreren dan maar?

Anonymous said...

Gezien mijn achtergrond (Oss) dacht ik even dat je mij bedoelde, maar gelukkig refereer je toch altijd naar Wookie, dus ben weer opgelucht :)

Anyway, we hebben nog 84 dagen kabinetsformatie voor de boeg met daarna nieuwe verkiezingen

Wookiee