Google

Thursday, February 09, 2006

Het Oostblok in een dag

Gisteren een heerlijk dag toeren (not!) achter de rug.

Voor ons grote project zijn we op zoek naar een tweedehands machine, en er was er een voorradig in Ostrava. Dit ligt op de grens van Polen en Tsjechië. Omdat er een andere potentiële koper was, besloten we met een gevulde beurs met cash hier na toe te rijden om te kijken of we deze machine op de spot konden kopen.

Om half zes liep de wekker af en om zes uur stond Kati voor de deur. Na drie uur rijden arriveerden we in Bratislava (Sl) waar we de dealer ophaalden. Deze wist de weg naar Ostrava wel te vinden. In een leuke besneeuwde omgeving reden we verder terwijl het sneeuwde. En na een lange rit van nog eens vijf uur arriveerden we in Ostrava. Hier werden we een ouderwets Oostblok bedrijven terrein opgeleid. Ik dacht dat ik door in Hongarije te wonen al in een tijdsmachine had gereisd, maar gisteren ben ik nog verder terug in time gereisd. De originele oostblok bureaucratie kwam er ook nog aan te pas om ons binnen te laten. Toen het eindelijk zover was dat we binnen mochten, kwamen we al snel tot de conclusie dat dit niet exact de machine was die we zochten, maar gelukkig konden we andere zeer nuttige informatie verkrijgen.

Dus maar weer terug. Tot overmaat van ramp werd de sneeuwbui in Slovakije een sneeuwstorm en omdat alle voetpaden bedekt waren met bergen sneeuw liep iedereen over het midden van de weg. Het was dus een erg uitdagende rit. Na een terugreis van wederom 8 uur, kwamen we rond middernacht thuis. Maar we hebben in een dag wel vier Oostblok landen doorkrost.

No comments: