Google

Monday, February 27, 2006

Berlage

Tijdens het zeer kortstondige bezoek aan Nederland, dat al direct geheel zat volgeboekt, paste natuurlijk wel een bezoekje aan de Berlage. Van alle geruchten vernam ik dat deze kroeg al tegen een faillisement aanzat.

Gerry en Sje hadden zich op voorhand al als vrijwilligers aangemeld om dit bezoekje te begeleiden. Toen we op onze gebruikelijke tijd rond een uur of elf in de kroeg arriveerden, was het minder druk dan normaal. Gelukkig liepen er geen verkleedde figuren rond, want ik wilde in deze dag dat ik op stap kon niet in de carnavalssfeer geraken.

Al snel wisten we ons normale ritme van drinken en ouwehoeren weer op te pakken en ook Pierre kwam ons in dit festijn vergezellen. Maar het werd niet drukker en rond een uur of half twee besloten we naar andere kroegen te verkassen, met het risico op carnavalfestijn. Om dit voor te zijn, gingen we eerst naar de Kram, voor een Choufje, waardoor ons observatievermogen gehalveerd werd. Vanaf dit moment werd het een soort vage semi kroegentocht, waarbij we op stratumsend de carnaval probeerden te vermijden.

De afsluiting was de gebruikelijke Pita Giros

1 comment:

Anonymous said...

Die afsluiter zorgt er toch altijd weer voor dat de misselijkheid de dag erna 2 keer zo hevig is en dat die tevens met minimaal 2 uur wordt verlengd :(